Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που ήταν χτες, προτείνουμε να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας παιδικά βιβλία ή παραμύθια. 
Η ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών από τα ίδια τα παιδιά είναι πολύ σημαντική καθώς βελτιώνεται η αναγνωστική τους ικανότητα, εμπλουτίζεται το λεξιλόγιό τους, ενισχύονται οι επικοινωνιακές τους δεξιότητες, αυξάνεται η ικανότητα συγκέντρωσης, αναπτύσσεται η φαντασία και η δημιουργικότητά τους και, τέλος, τα παιδιά αποκτούν ενσυναίσθηση. Το ίδιο σημαντικό όμως είναι να διαβάζουν και οι γονείς βιβλία ή παραμύθια στα παιδιά. Τα παιδιά επωφελούνται εξίσου και από αυτό. 
Γι' αυτό λοιπόν παρακάτω ακολουθούν σύνδεσμοι με παραμύθια και παιδικά βιβλία που υπάρχουν ελεύθερα στο διαδίκτυο και μπορούν είτε να τα διαβάσουν μόνα τους είτε να τους τα διαβάσετε εσείς είτε απλά να ακούσουν την αφήγηση βλέποντας εικόνες.

https://www.helppost.gr/free/ebooks/paidika-paramythia-afigisi/ (παραμύθια με αφήγηση)

Στο διαδίκτυο υπάρχουν και πολλά βίντεο με παραμύθια. Ανάλογα με τα ενδιαφέρονται και τις δυνατότητες των παιδιών σας μπορείτε να διαλέξτε. Ενδεικτικά σας προτείνουμε το παρακάτω παραμύθι: https://www.youtube.com/watch?v=AdcIevdN1mI

https://www.ebooks4greeks.gr/category/free-ebooks/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B1 (παιδικά βιβλία)

Στη συνέχεια για να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η δραστηριότητα, τα παιδιά μπορούν να εικονογραφήσουν το παραμύθι ή το βιβλίο που διάβασαν ή άκουσαν και μπορούν ακόμα και να το δραματοποιήσουν.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου